De brugklastraining gaat weer van start!

 

Met een rugzak vol zelfvertrouwen naar de brugklas.

De overgang naar het voortgezet onderwijs is een erg grote stap. Kinderen laten hun vertrouwde school achter zich. De middelbare school vraagt om een toename in zelfstandigheid.

Niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouders is de overgang naar de middelbare school een grote verandering. Je hebt minder zicht op wat er gebeurt op school. De leerkrachten en klasgenoten van je kind ken je niet meer.
In de puberteit vinden er allerlei ontwikkelingen plaats. Deze hebben gevolgen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Pubers hebben soms moeite met concentreren en weloverwogen keuzes maken. Ze zijn nog niet bezig met de toekomst, maar vooral gericht op het nu, waardoor problemen kunnen ontstaan.

 

Tijdens deze training worden kinderen voorbereid op de overgang en de sociale veranderingen van basisschool kind naar brugklasleerling. De training bestaat uit 8 sessies. 7 Sessies in groep 8 en 1 sessie tijdens de start van het schooljaar in de brugklas. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen die aan bod kunnen komen:

 

✔Presenteren en praten in een groep. 

✔ Het omgaan met huiswerk.

✔ Meer zelfvertrouwen krijgen.

✔ Nieuwe vrienden maken.

✔ Openstellen voor anderen.

✔ Eigen mening durven geven.

✔ Voor jezelf opkomen.

Hier aanmelden voor de training