Mijn naam is Karla Beije-Dautzenberg. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik al vele jaren met veel plezier in Deurne. Ik ben dol op koken, lekker eten, buiten zijn en wandelen met de hond. Even helemaal tot rust komen in de natuur. Even genieten in het hier en nu en af en toe een mediatie op een mooie plek geeft me veel voldoening.

In het jaar 2000 ben ik afgestudeerd als groepsleerkracht Basisonderwijs. Tijdens stages had ik ervaring opgedaan in het Speciaal Basisonderwijs. In die periode ging mijn hart al uit naar kinderen die wat meer hulp nodig hadden. Momenteel ben ik al weer vele jaren als groepsleerkracht aan het werk in het speciaal basisonderwijs. Op een school voor leerlingen in de leeftijd van vier tot en met dertien jaar die extra ondersteuning nodig hebben. Ik ben begonnen met vervangingswerkzaamheden in diverse groepen, daarna mijn eerste eigen groep in de middenbouw en momenteel werk ik met veel plezier in de onderbouw.

 

Door de jaren heen ben ik me blijven ontwikkelen. Ik heb verschillende opleidingen/cursussen gevolgd. Hieronder benoem ik er enkele:

Werken met kinderen geeft me veel voldoening. Ik geniet nog steeds als ik zie hoe een kind letterlijk opbloeit nadat we samen hebben gewerkt. Ik vind het heel belangrijk dat een kind zichzelf leert kennen en weet welke manier van leren het beste bij hem of haar past. Niet altijd zit het probleem in het leren zelf, maar in de manier hoe het kind tegen zichzelf of de dingen aan kijkt. 

 

Graag wil ik kinderen een steuntje in de rug geven, zodat het zelfvertrouwen of plezier wat ze soms kwijt zijn, terug komt. Het kind wordt weer gezien en gehoord. Ieder kind is goed zoals het is en mag trots op zichzelf zijn. Begrepen en serieus genomen worden is voor kinderen erg belangrijk.

Mezelf blijven ontwikkelen vind ik belangrijk. Door steeds weer op zoek te gaan naar andere methodes of me te verdiepen in nieuwe inzichten, blijf ik mezelf uitdagen en verder ontplooien. Als ik het gevoel of de overtuiging heb dat ik niet de juiste persoon ben voor het kind, dan zal ik dit tijdig aangeven. Ik heb een ruim netwerk van mensen met wie ik samenwerk. Hierdoor kan ik in zo’n geval advies of suggesties geven, of direct doorverwijzen naar andere hulp, die beter aansluit bij het kind. Dit in het belang van het kind.