Geniet, lach en lees!

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 18:12

Lezen is niet alleen leuk, maar heeft ook andere voordelen.

đź“šOntspanning
Op de eerste plaats werkt lezen vooral erg ontspannend. Het geeft je kind een kijkje in een compleet andere wereld. Spannend, avontuurlijk, vrolijk en vol fantasie. Boeken lezen stimuleert de verbeeldingskracht en dat zorgt ervoor dat je kind helemaal weg kan dromen bij een verhaal.
đź“šSpraak-taalontwikkeling
Lezen heeft een positieve invloed op de taal-en spraakontwikkeling. En dat begint al vroeg. Kinderen die vanaf de geboorte regelmatig worden voorgelezen blijken als ze vier jaar oud zijn een grotere woordenschat te hebben dan kinderen die niet of nauwelijks zijn voorgelezen. Door lezen leren kinderen veel op het gebied van grammatica en zinsbouw. Hier heeft je kind zijn hele leven profijt van!
đź“šSociale ontwikkeling
Door te lezen krijgt het kind inzicht in de verschillende karakters van de personen in het boek. De een is verdrietig, terwijl de andere zich misschien weer schuldig of gelukkig voelt. Je kind ontdekt meerdere emoties en leert zich beter in te leven in verschillende personages. Dit heeft een positief effect op de sociale ontwikkeling en het omgaan met anderen.

Ook voor lezen geldt:" oefening baart kunst!". Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen, gaan daardoor steeds beter lezen en blijven lezen. 
Neem vrijblijvend contact met me op voor tips om het leesplezier van het kind te verbeteren.