Groep 8'ers opgelet! De brugklastraining gaat van start in het Helmond Sport stadion.

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 09:00

Met een rugzak vol zelfvertrouwen naar de brugklas.

Beste groep 8'ers opgelet!

Je zit nu nog in groep 8 en je mag straks na een welverdiende zomervakantie naar het voortgezet onderwijs. Super leuk, maar ook wel heel spannend.

Een nieuwe "grote" school, nieuwe kinderen, nieuwe meesters en juffen, nieuwe vakken en wisseling van lokaal en nog veel meer...

In deze brugklastraining ga ik met jullie allemaal leuke activiteiten doen die je helpen om met een fijn gevoel een nieuwe start te maken.

Samen gaan we aan de slag om meer te weten te komen van alle nieuwe dingen die op je af komen. We gaan ontdekken dat je goed ben zoals je bent. Leren hoe je opkomt voor jezelf en je eigen gevoel kunt blijven volgen. Samen gaan we werken aan jouw persoonlijke doel, je krijgt tips en nog veel meer.

Zodat jij in het nieuwe schooljaar met een goed gevoel gaat starten op je nieuwe school. Op naar een volgende fase..........

Deze training is bedoeld voor kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken tijdens de overstap van groep 8 naar het Voortgezet onderwijs. Kinderen die moeite ervaren op het gebied van: zelfvertrouwen, omgang met leeftijdgenoten, opzien tegen de brugklas, leren contact maken. 

Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. 7 bijeenkomsten als het kind in groep 8 zit en een terugkomdag als het in de brugklas zit. De groep bestaat uit maximaal 8 kinderen. Dit om de persoonlijke aandacht te waarborgen.

In het programma werkt het kind toe naar de overstap naar het voortgezet onderwijs. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

✔Presenteren en praten in een groep. 

✔ Het omgaan met huiswerk.

✔ Meer zelfvertrouwen krijgen.

✔ Nieuwe vrienden maken.

✔ Openstellen voor anderen.

✔ Eigen mening durven geven.

✔ Voor jezelf opkomen.

De eerste groep start vrijdagmiddag 21 mei op Sportpark de Braak nr. 7.

Meld je aan!